Leonie Noordhoek, klassiek homeopaat voor dieren en gedragstherapeut voor honden

Al van jongs af aan ben ik erg geïnteresseerd in gedrag van dieren. Waarom gedragen ze zich zoals ze doen? In het begin heb ik veel met paarden gewerkt, maar vanaf het moment dat mijn eerste hond kwam in 2006 heb ik me ook sterk verdiept in hondengedrag. Mijn doel is, met welk dier dan ook, een  vriendschapsband te ontwikkelen, ik wilde maatjes worden met mijn dieren! Toen ik met mijn zoektocht begon was dit vooral door “leiderschap” te tonen. Dat was toen heel gangbaar. Voor mij gaf dat echter geen voldoening, omdat ik dan het idee had mijn dier te onderdrukken, “er boven te staan”, in plaats van naast elkaar. Ik volg alle nieuwe inzichten, wat op dit moment zorgt dat ik me richt op een positieve manier van trainen van dieren met aandacht voor de belevingswereld van het dier!

Als klassiek homeopaat voor dieren behandel ik veel honden met angst. Vaak is de angst dan zo groot dat trainen al bijna niet mogelijk is. Met homeopathische middelen kunnen dan de scherpe randjes van de angst afgehaald worden, waardoor er een opening ontstaat om te gaan trainen met het dier.

Door de kennis die ik opgedaan heb in het verleden kan ik hierin al veel fijne adviezen geven hoe eigenaren het beste om kunnen gaan met hun dier. Echter ik wilde meer kennis hierover en vooral ook meer structuur ontwikkelen in mijn gedragsadviezen. Dat heeft geleid tot de keuze voor de opleiding hondengedragstherapie bij Annorlunda Campus.

In mijn consulten zal ik vooral ook zoeken naar de combinatie van homeopathie & gedragsbegeleiding. Ik geloof er namelijk in dat bij deze combinatie 1+1 drie is.