• Individueel kijken

Het belangrijkst voor mij is om vooral individueel te  kijken: Ieder dier is een individu, met een eigen karakter, een eigen belevingswereld, eigen wensen, mogelijkheden en beperkingen. Maar ook iedere eigenaar heeft zijn individuele eigenschappen! Vanuit de homeopathie is dit een heel normaal gegeven. Ik trek dit ook door naar de gedragsbegeleiding van eigenaar en hond! Wat hebben jij en jouw hond nodig om samen te werken en te leven? Om problemen op te lossen?

  • Relatie tussen mens en hond

De basis begint met de relatie tussen mens en dier. Als die basis relatie er is, kun je van daaruit gaan trainen om gedrag te veranderen. Ik ga uit van een positieve trainingsmethode, waarbij we vooral goed gedrag belonen. Dit is voor de hond fijn, omdat hij weet wanneer hij iets goed doet. Door deze positieve trainingsmethode onderhoud je een goede relatie!

  • Emoties bij honden

Naast het belonen van goed gedrag is het belangrijk te kijken naar de emotie achter het gedrag. Waarom gedraagt de hond zich zoals hij doet? Hoe voelt hij zich als hij zich zo gedraagt? Door daar naar te gaan kijken zullen we naar de kern gaan van het probleem en als we dat veranderen, zal het gedrag vanzelf mee veranderen. Door deze combinatie krijg je een vrolijke, stabiele hond, die graag wil samenwerken met jou.

  • Oog hebben voor de belevingswereld van de hond

Als 3e pijler vind ik het belangrijk om oog te hebben voor de belevingswereld van de hond. Honden moeten zich al erg veel aanpassen aan onze manier van leven en dat hoort erbij. Maar hoe mooi is het voor hun, maar ook voor ons, om daarnaast mee te gaan kijken in hun leven. Door deze manier van kijken ontstaat er tweerichtingsverkeer: Honden leren niet alleen van ons, maar wij leren ook van onze honden!