Joke & Flip

Onze Flip heeft tijdens de wandeling voornamelijk veel aandacht om alle luchtjes op te doen waardoor hij bij bepaalde geuren in de hoogste opwinding gaat. Leonie heeft mij geattendeerd op de kleine signalen die Flip al aangeeft bij de eerste honderd meter, waardoor je bewuster wordt van wat de  wandeling doet met hem.

Flip heeft een sterk jachtinstinct, we bouwen steeds meer rustmomenten in om het stresslevel te verminderen, dit met behulp van kleine aanwijzingen.

We zijn er nog niet, maar we zijn op de goede weg!  Zo wordt het wandelen plezieriger, voor ons allebei!

Angela & Ziva

Mijn buitenlandse hond met een traumatisch verleden heeft een onderliggende angst, agressie als verweer aangeleerd om alles weg te jagen wat haar onzeker en onveilig laat voelen.

Leonie heeft mijn hond al geruime tijd met middelen voor haar diepliggende angst behandeld. De in korte tijd oplopende opwinding van mijn hond in spannende situaties is sneller terug gekomen op een ontspannen acceptabel niveau.

Van Leonie heb ik ook hele leerzame gedragsadviezen over honden en hun interacties met elkaar gekregen. Ondanks dat ik toch al redelijk wat kennis dacht te hebben, hebben deze adviezen en inzichten in mijn begeleiding ook van mijn hond buiten enorm verder geholpen.

De combinatie van behandeling met middelen en gedragsadviezen hebben ons echt verder geholpen en zijn mijn hond en ik, meer in ontspanning gekomen.

Desiree, Jule & Jelmer

Onze 9-jarige Friese stabij kruising Jelmer heeft mede door zijn onzekere karakter de neiging om snel naar het hoogste stress-level te gaan richting andere honden tijdens het uitlaten. Nagenoeg direct in de aanval en is loslopen waar dat kan dus geen optie.

Leonie kent onze hond al geruime tijd vanwege lichamelijke probleempjes en onlangs heeft Leonie ons bijzonder leerzame adviezen gegeven hoe Jelmer te ondersteunen zodat hij zich rustiger en comfortabeler (veiliger) bij vreemde honden in de grote buitenwereld voelt.

Deze gedragsadviezen helpen ons echt verder waardoor zowel Jelmer als zijn baasjes zich meer ontspannen voelen en we stap voor stap verder gaan!