Onzindelijkheid bij de hond

geplaatst in: Voorbeelden | 1

Rondeño is een podenco reu geschat op een leeftijd van 2,5 jaar als ik voor het eerst bij hem op consult kom. Sinds een half jaar is Rondeño bij de huidige eigenaresse in Nederland. Van oorsprong komt hij uit Spanje. De verhalen over zijn verleden zijn niet helemaal duidelijk, maar waarschijnlijk heeft hij ook enige tijd op straat gezworven. Bij de huidige eigenaresse geeft Rondeño problemen met alleen thuis zijn en onzindelijkheid. Als hij alleen thuis is sloopt hij. Met wandelen wil hij wel is een plasje buiten doen, maar ontlasting nooit. Plast en poept in huis.

Eigenaresse is met hem aan de slag gegaan en het alleen zijn gaat inmiddels wel beter, maar de onzindelijkheid blijft. Ze probeert van alles, maar het lukt niet om hem zindelijk te maken. Het moeilijke is ook dat hij nog nooit buiten gepoept heeft waardoor trainen moeilijk wordt, omdat het goede gedrag dan niet beloont kan worden.

Rondeño is verder een hele zachtaardige vriendelijke hond. Wel toont hij vrij snel angst.

Tijdens het consult geef ik een heleboel adviezen over de zindelijkheidstraining en daarnaast geef ik Rondeño een homeopathisch middel. Met het homeopathische middel wil ik hem wat zekerder maken, wat minder angstig, waardoor hij ook buiten durft te gaan poepen. Vervolgens adviseer ik dat als die dat doet hem direct te belonen, zodat hij snapt wat de bedoeling is. Daarnaast heb ik adviezen gegeven voor in huis: Hoe om te gaan als hij plast of poept in huis, door hem niet te straffen (dat maakt zijn angst alleen maar erger!), maar door hem te onderbreken en naar buiten te begeleiden, naar de tuin en daar te belonen als hij wat doet. En heb ik samen met de eigenaresse gezocht naar hoe om te gaan met het stukje angst bij alleen zijn.

En het resultaat mag er zijn! Door het homeopathische middel is er verandering in zijn algemene gedrag: Hij is zelfverzekerder geworden. Daarnaast gaat het ook beter met de andere podenco in huis. Ze liggen nu samen op de bank, dat was eerder heel anders!

De zindelijkheid gaat erg goed. Poepen doet hij voornamelijk in de tuin wat prima is voor de eigenaresse. Plassen tijdens de wandeling. Nu na 2,5 maand heeft hij nog een enkel ongelukje in huis, maar dat komt zeker goed na verloop van tijd.

Naast dat de zindelijkheidstraining goede vorderingen maakt, gaat ook het alleen thuis zijn ook beter. Hij wil nog even aan de deur krabben als de eigenaar binnenkomt, maar sloopt niet meer als hij alleen is.

  1. Beertje van der Made

    Wat een verschil op de 2 foto’s! Prachtig om te zien wat homeopathie kan doen, vooral bij dieren. Zij kunnen immers geen ander gedrag veinzen, een dier blijft autentiek in zijn gedrag. Mooi resultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *